Biler

Den politisk korrekte holdningen i Norge er at biler er et (så vidt) nødvendig onde. At vi i Norge bor i et land der kollektivtrafikk kan løse alle problemer, og der veier egentlig ikke er nødvendig.

Den politiske korrekte holdningen i Norge er at folk egentlig ikke bør bo i store byer. Hver holme, knaus og fjordarm skal være bebygd. Helst av økologiske bønder. Som leser og forstår Ibsen, Marx og Solstad.

For å komme oss fra disse holmene, knausene og fjordarmene, skal vi aller helst sykle eller gå, til nøds kan vi ta buss, t-bane eller tog hver gang vi må en tur til legen, tannlegen, skole eller besøke bestemor på det offentlige gamlehjemmet.  

Her er sannheten: Buss, sykkel og t-bane er effektivt når du bor på Grünerløkka og jobber på Stortinget. 

Folketettheten, klimaet og geografien gjør sykkel og offentlig transport til dårlige alternativer for resten av befolkningen. Dette kan vi like godt bare innse først som sist. 

Billige biler, gode veier og billig bensin vil alt sammen føre til at vi har mulighet til å ha spredd bebyggelse i Norge. Skikkelig infrastruktur vil også gjøre oss i stand til å ha jobber den dagen vi ikke lenger kan leve «gratis» av oljen.

Oh. Dersom du er en av dem som har latt deg overtalle av klimahysteriet: Norge er for lite, og bilene er for få til at vi kan påvirke CO2 utslippet i noen som helst meningsfull måte. Hverken positivt eller negativt. 

Dersom man vil redde verden fra utpust-forurensing, må man for eksempel
 stoppe kinesiske kullkraftverk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s