USA! USA! USA! USA! USA!

Den politisk korrekte holdningen i Norge er at man ikke skal generalisere om folkeslag, man skal ikke ha fordommer om andre land eller kulturer.

Med mindre det landet er USA. Sier man i en sosial sammenheng at pakistanere, franskmenn eller somaliere  er dumme,  er det stor sjangse for at du får tilbringe resten av kvelden alene. Dersom du sier at en amerikaner er dum, er sjangsen omtrent like stor for at du treffer en meningsfelle.

Stemmer dette? Det finnes masse statistisk materiale som sier at x% av amerikanere ikke har pass, og aldri har vært utenfor sitt eget land. De snakker stort sett kun ett språk. De er uopplyste, egoistiske, feite, onde og bleike. Og de amerikanerne vi i Norge trykker til vårt bryst er stort sett de som bruker all energi på å fortelle oss at fordommene våre stemmer, slik som Michael Moore.

Men USA er fremdeles verdens største økonomi. De er verdens politi, som enten får kjeft fordi de ikke gjør noe, som på Balkan på 90 tallet, eller kjeft fordi de gjør noe, som i Afghanistan nå.

De var de første på månen. Internett ble funnet opp av det amerikanske forsvaret. Tenker man på de beste utdanningsinstitusjonene i verden, er det vanskelig å komme utenom Harvard, Yale, Stanford, Princeton, MIT, osv.

Nobelkomiteene er glade i amerikanere. Listen er lang over amerikanske vinnere. Av de 13 vinnerene i 2009, var det hele to – 2 – som ikke kom fra, bor i, eller er statsborgere i USA.

De mer enn 300 millioner innbyggerne i USA trenger ikke pass for å besøke de 50 statene, og det å besøke en annen stat i USA kan mer sammenlignes med å besøke et annet land i Europa, enn å besøke et nabofylke i Norge. Kulturforskjellene mellom bydge-Wyoming og Manhattan er store.

Venstresiden i Norge er opptatt av hvordan Amerikanerne oppførte seg rundt om kring i verden under den kalde krigen. Og glemmer helt den kalde krigen ikke var en enmannstango. Samme hvem du mener er den dårligste presidenten i amerikansk historie, blir de snille lam i forhold til Hitler, Stalin eller Pol Pot.

For oss i Norge har USA nesten utelukkende hatt positiv innflytelse, enten det gjelder at de har holdt en beskyttende hånd over oss, eller måten amerikanske selskaper har hjulpet oss å finne og utvinne olje.

USA, akkurat som Romerriket, utsettes konstant for vitser og nedlatende holdninger, med mer eller mindre godt begrunnet, fra alle småbrødrene. Asterix hadde vært betraktelig mindre sjarmerende dersom helten i historiene var en legionær.

Bare synd de ikke er i stand til å lage biler som kan håndtere svinger…

Reklamer

2 tanker om “USA! USA! USA! USA! USA!

  1. Alle land har sine svin på skogen, men hvis man skulle ta alt som har skjedd i hvert land av urettferdighet eller ondskap, pluss lagt til det som er godt (for de fleste vet hva som er «godt»), så ville sikkert noen troll se mye verre ut enn andre. Det er så mange grader. Ingen er rettferdige for Gud, men Han ser jo også nyanser i ondskapen. Overlater dommen til Ham. 🙂

    • Jeg er ikke villig til å overlate dommen til noen gudeskikkelse.

      Delvis fordi vi går glipp av kjekke diskusjoner her nede på jorden, og delvis fordi jeg ikke tror på denne eventuelle gudeskikkelsen.

      Jeg tror også at dersom man legger sammen plussene til Mussolini (togene gikk tiden!) med det negative, så ender man i minus. Dersom du gjør det samme med Ronald Reagan, blir resultatet pluss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s