Hugo Chavez part the second

Her er mitt svar til denne posten om Hugo Chavez. thomaslg mener den Venezuelianske presidenten er et demokratisk fyrtårn. På tross av at han i 1992 sto bak et mislykket militærkupp.

Siden Foreign Policy saken jeg refererte til tidligere er noen år gammel, gjorde jeg et søk på guardian.co.uk etter nyere saker om Chavez. Her er en omvent kronologisk oppsummering av resultatene bakover til begynnelsen av 2008:

«Suddenly Chávez» – Chavez er lei av de dårlige seertallene til tv showet hans, så han har bestemt seg for å ta over radiobølgene. Når det passer ham selv, uten forvarsel.

Globovision – en Chavez-kritisk tv kanal ble angrepet av kvasi-militære supportere med røde alpeluer.

Coca Cola Zero er forbudt. Er det noen som tror grunnen til dette er noe annet enn at Coca Cola er amerikansk?

Presseorganisasjonen Inter American Press Association mente i mars at Hugo Chavez «ydmyker pressen» og bruker en farlig retorikk som også sprer seg til statsledere i andre Latinamerikanske land. Det har aldri vært noen hemmelighet at Chavez vil spre regimet sitt til andre land.

I februar 2009 fikk han endret grunnloven slik at han kan gjenvelges i det uendelige. Resultatet av avstemningen var 54-46 og hadde han ikke tidligere klart å tvinge gjennom at grunnlovsendringer kun trenger enkelt flertall, så hadde dette vært et tap. Akkurat som det var i 2007 når han sist prøvde å gjøre seg selv til livstidpresidentkandidat. Det er enklere å vinne avstemninger når du har omtrent alle landets massemedier i ryggen. Og de som er mot deg blir truet og trakassert.

I desember 2008 skrev tre tidligere presidenter av Tsjekkoslovakia, Polen og Sør-Afrika et åpent brev der de kritiserer mangelen på frihet i Venezuela. Vaclac Havel, Lech Valeza og F.W de Clerk har alle erfaring med mangel på frihet.

Den statsstøttede tv kanalen Telesur blir anklaget for å ha flere lenker til FARC – den colombianske narkotikafinansierte terroristorganisasjonen.

Tv-serien The Simpsons ble ansett som upassende, og ble erstattet med …. Baywatch. En mye mer passende tv-serie for Venezueliansk ungdom.

En PC som ble funnet etter at lederen av FARC ble drept, tyder på at Chavez enten hadde betalt, eller planla å betale $300 millioner til terroristene.

Så: Tidligere soldat, prøver statskupp, havner i fengsel, endrer taktikk, klarer å bli valgt til statsleder noen år senere, når han kommer til makten klarer han å endre systemet slik at han samler all makt hos seg selv til evig tid. Den beskrivelsen passer minst to personer: Hugo Chavez og Adolf Hitler.

Men Chavez er ikke støttet av USA så da er alt greit. Og mens Hitler invaderte Polen, holder Chavez seg til andre virkemidler for å spre revolusjonen sin.

Og Mussolini fikk togene til å gå etter tidsskjema.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s