Kjendispolitikere

Leste akkurat et stykke om Linda McMahon, som er republikansk senatskandidat for Connecticut. Linda McMahon er gift med Vince McMahon, som er kjent som sjefen til Hulk Hogan, The Ultimate Warrior, John Cena osv. Det vil si at han jobber i familiebedriften WWE.

Dette fikk meg til å tenke på Jesse The Body Ventura, tidligere guvernør i Minnesota, som igjen fikk meg over på andre kjendiser som har prøvd seg som politikere.

Her er noen av dem:

Ronald Reagan: Jeg begynner på toppen. B-skuespiller og radiokjendis, som ble guvernør i California og president i USA. Vant den kalde krigen. Vil kalle hans politiske karriere en suksess.

Clint Eastwood: Borgermester i den lille byen Carmel, California et en periode. Jeg vet egentlig ikke noe særlig om han oppnådde noe særlig.

Jesse Ventura: Klarte å bli valgt til guvernør av Minnesota uten å være kandidat for et av de to store partiene i USA, noe som er litt av en prestasjon. Men det betydde også at det var vanskelig for ham å få gjennomført noe som helst. Når man hører ham snakke, er det tydelig at han ikke helt passer i klisjeene om dum, muskelmann wrestler.

Glenda Jackson, engelsk skuespillerinne og Oscarvinner, har sittet i parlamentet i England siden 1992. Hun er kjent for å ligge på venstrefløyen i Labour, og det har nok gjort det vanskelig å oppnå posisjoner i New Labour under Blair og Brown. Klarte heller ikke å bli Labours borgermesterkandidat i London i 2000. Allikevel imponerende  å vare i nesten 20 år i parlamentet så langt (og det er vel ikke helt usannsynlig at karrieren ikke er over enda)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s