Formel 1

Jeg er fan av Formel 1. Jeg er på mange måter en frustrert Formel 1 fan, og frustrasjonen går ikke bare på at McLaren akkurat nå gjør det bedre enn Ferrari…

Det har i lengre tid vært snakk om at det er for få forbikjøringer i F1. En påstand det ikke er veldig vanskelig å være enig i. Løsningsforslagene har vært mange og kreative.

Her er mine forslag:

1) Bilene er for like. Løsningen er å ha friere regelverk. Så lenge bilene består sikkerhetskravene, så burde det meste annet være fritt. Vekt, sylindervolum og antall hestekrefter bør være opp til teamene. For å begrense ytelsen, er det bare å sette strenge krav til hvor mye drivstoff man får bruke i løpet av et løp.

2) Siden designerne av bilene stort sett er smartere og mer kreative enn designerne av regelverket, er det vanskelig å begrense aerodynamikken på bilene så mye at det utgjør den forskjellen man er ute etter. Løsningen er å gjøre noe med banene i stedet. Hver gang det blir regnvær blir det spennende løp. Altså er løsningen å ha glattere baner – enten ved å vanne dem, eller bruke noe annet som banedekke.

3) Jeg har fulgt F1 i +/- 20 år, og de mest spennende løpene var de der uerfarne førere gjorde noe uventet, som når Christian Fitipaldi kolliderte i lagkammeraten sin, og bilen tok en salto over mållinjen (Italias GP 1993) eller Jean Alesi fightet med Ayrton Senna (USAs GP 1990). FIA burde slippe til flest mulig lag, og flest mulig førere. Mer uforutsigbarhet er bra!

Reklamer

En tanke om “Formel 1

  1. Tilbaketråkk: Formel 1 « A ViewPoint of View

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s