Arrogante politikere

Flere medier i England rapporterer at Gordon Brown endte opp med å skjelle ut Lib Dem lederen Nick Clegg på telefon, etter at sistnevnte hadde bedt førstnevnte å trekke seg som statsminister.

Det finnes flere politikere, både i Norge og internasjonalt, som fremstår som ganske arrogante og stae. Gordon Brown er hverken den første eller siste som har problemer med å gi opp.

Og dette er vel egentlig en positiv egenskap hos en statsleder? Det slår meg at noen av de amerikanske presidentene som blir husket som «snillest» etter krigen – Jimmy Carter og Gerald Ford, ikke hadde spesielt vellykkede presidentperioder.

For å klare å gjennomføre sitt program og sine ideer, må man kanskje ha en tro på at man har rett, at man gjør rett og at alle som kjemper mot deg er onde og har feil.

Dette betyr naturligvis ikke at jeg mener vi trenger diktatorer. Det betyr heller ikke at jeg ikke synes at noen av disse selvsikre politikerne burde holde kjeft, slutte med det de driver med og se lyset, men kanskje Gordon Brown burde få litt skryt for at han nekter å gi seg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s