Idealist = raddis?

I forbindelse med den pågående SOS-Rasisme-skandalen, så har jeg tenkt endel på hvorfor så veldig mange av de mest kjente idealistiske organisasjonene har et klart (mørke)rødt fargespekter.

Unntaket er selvfølgelig religiøse organisasjoner, men på den andre siden er jo mange på den ytterste venstresiden minst like overbevist og ufornuftige som den gjennomsnittlige pinsevenn.

Jeg kan tenke meg at mange automatisk vil si at grunnen er at man må bry seg for de svakerestilte i verden, og de eneste som gjør dette er sosialister og religiøse. Den typiske kapitalist er kun opptatt av å tjene mest mulig penger og bruke dette på seg selv.

Min oppfatning er at endel organisasjoner er flinkere til å havne i media (noen vil kalle det pr-kåte) og bruker virkemidler som skaffer dem oppmerksomhet, jeg misstenker at dette ofte er de med venstrevri.

Vanlige, mindre radikale, innbyggere i Norge, velger kanskje å støtte, og engasjere seg i, organisasjoner som Røde Kors, Redd Barna eller Norske Kvinners Sanitetsforening.

I alltid utskjelte USA, som regnes for å være et mye mer konservativt samfunn enn vårt, er man faktisk mye flinkere til å engasjere seg som privatpersoner enn vi i Norge er, og her har mange av de veldedige organisasjonene et annet politisk tilsnitt enn de har er i Norge.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s