STREIK!

Det pågår flere streiker rundt oss for øyeblikket. Renholdsarbeidere, transportarbeidere, kabinpersonale hos British Airways er noen. Offentlig ansatte truer med å streike.

Et par tanker slår meg umiddelbart:

Forstår ikke disse fagforeningene at verden er på vei gjennom en alvorlig økonomisk krise, og at de er med på å forverre situasjonen? Eller at vi allerede er i verdenstoppen når det gjelder kostnader, og enda flere arbeidsplasser vil forsvinne utenlands hvis de får viljen sin?

For meg så fremstår dette som et gammeldags virkemiddel, og de streikende fremstår som utelukkende grådige. Dersom konflikten går på fundamentale, samfunnsspørsmål, som feks. barnearbeid, sikkerhet eller slike ting, så ser jeg poenget med massive aksjoner.

Men i Norge, og i de konfliktene som pågår nå, er det stort sett snakk om å få mer penger til seg selv.

En streik rammer som regel mest uskyldige, som andre ansatte i samme bedrift som må permiteres eller forbrukere som ikke får varer eller tjenster de trenger.

Når en bedrift i utgangspunktet er dårlig stilt, som er tilfellet med f.eks. SAS, så risikerer man faktisk å streike seg selv til arbeidsledighet, fordi man flytter kundene over til konkurrentene, og forverrer en allerede alvorlig situasjon for selskapet man jobber i.

Arbeidstakerorganisasjonene burde finne et nytt og bedre virkemiddel til å få gjennomført sine krav på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s