Kina, den nye store, stygge ulven?

Kina bestemmer stadig mer i verden. Det er et land vi burde være mer på vakt for, men problemet er at de har blitt så store økonomisk at vi har blitt avhengige av dem.

I følge Amnesty International ble flere tusen henrettet i Kina i 2009. Det eksakte antallet er en statshemmelighet. http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/report/death-penalty-report-china-must-end-secrecy-surrounding-sentences-and-execut

Dersom vi ser på de minst hyggelige regimene i verden, er flere av dem støttet av Kinesiske penger:

  • Nord Korea – bufferen mot Sør Korea, mottar massevis av millitærhjelp, og 45% av maten sin fra Kina. Dersom Kineserne hadde kuttet hjelpen sin, eller gitt regimet beskjed om å være litt mer menneskelige, så hadde folket i Nord Korea fått det mye bedre på 1-2-3.
  • Iran – Kina importerer olje og gass, og eksporterer bensinntilbake. Hver gang FN vil være strengere med Iran sitt atomvåpenprogram, blir de stoppet av Kina.
  • Sudan – Kinesiske oljeselskaper har tatt over der amerikanske oljeselskaper har trukket seg ut på grunn av sanksjoner. Kinesiske oljepenger finansierer massemordet i Darfur, som oftest skjer med Kinesiske våpen.
  • Burma – Kinesernes behov for naturgass fører igjen (det er et mønster her…) til at millitærdiktaturet i Burma har det de trenger av våpen. Sivilbefolkningen lider.
  • Zimbabwe har mineraler, Kina har våpen. Mugabe har tømt afrikas brødboks, og Kineserne støttet ham.

Jeg synes det er rart at ikke norske medier, og den norske venstresiden, ikke er mer høylytte i protestene mot det Kinesiske regimet.

Legg igjen en kommentar