Rasisme i media?

Sørøstlige deler av USA har i løpet av de siste 5 årene blitt truffet av to store katastrofer – Hurricane Katrina i 2005 og oljesølet som pågår akkurat nå. Den første katastrofen var et naturfenomen, men følgene ble betraktelig værre enn de kunne ha vært på grunn av menneskelig svikt. Oljekatastrofen som pågår nå, er menneskeskapt, men følgene er betrakelig værre enn de kunne ha vært, på grunn av menneskelig svikt.

Det var i hovedsak to ting som får skylden for at følgene av Katrina ble så alvorlige som de ble: 1) systemet med diker som beskytter New Orleans var dårlig vedlikeholdt og 2) Federal Emergency Management Agency var ledet av inkompetente folk.

Oljesølet har også to ting som får hovedskylden for at ting er så galt: 1) BP har tatt snarveier med sikkerheten, og 2) Minerals Management Service var ledet av inkompetente folk.

I begge tilfeller er det inkompetente og mer eller mindre korrupte statlige organer som har mye av skylden. Det betyr at mannen på toppen får skylden.

Det er utrolig å se på forskjellen på hvordan de to presidentene, George W. Bush og Barack Obama, blir behandlet av media.

George W. Bush ble kalt rasistisk, og inkompetent, Obama ser ut til å slippe unna uten en skramme.

Jeg tror at mye av grunnen er at media fremdeles er redde for å rakke for mye ned på den første* ikkehvite presidenen i USA.

* Ryktene sier at Warren G. Harding hadde svarte forfedre.

Reklamer

En tanke om “Rasisme i media?

  1. Jeg tror ikke det trenger å være rasisme. Det kan ha mye med den generelle venstrevrien i media i vår del av verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s