En halvhjertet vm analyse

Som de fleste har fått med seg, så er det snart klart for fotball VM i Sør Afrika. Dette er første gang VM arrangeres i Afrika. Det er i seg selv en liten twist i  de vanlige spådommene.

Normalt vinner et lag fra hjem-kontinentet. Når VM arrangeres i Amerika (Nord eller Sør) så vinner et Sør-Amerikansk lag. Foregår fotballfesten i Europa, så vinner et europeisk lag. De eneste unntakene fra denne regelen er 1958, når Brasil vant, og mesterskapet ble holdt i Sverie, og 2002, når Japan og Sør-Korea var vertskap og Brasil vinnere.

Kan det bety at Brasil vinner i Afrika også? Ikke umulig. Brasil har vunnet flere VM titler enn noen andre, 1958, 1962, 1970, 1994, 2002. Men er 2010 årgangen av Brasil en gullårgang? Jeg er ikke sikker.

Italia er nummer to på listen over flest VM titler i fotball. De er regjerende mestere. Men laget deres er kanskje for gammelt? Jeg tror det. Men Italia skal liksom halte litt på vei til sluttspillet.

Spania er regjerende europeiske mestre, de har noen av de største stjerne i verdensfotballen, og de fleste regner Barcelona for å være det beste klubblaget. Men Spania pleier å falle fra hverandre i løpet av et sluttspill. På tross av spansk klubbfotballs posisjon, har de aldri vunnet VM.

Verdens kanskje beste fotballspiller for øyeblikket spiller på Argentina. Lionel Messi er en tryllekunstner.  Han har også et bra supporting cast rundt seg. Men treneren er ikke verdens mest pålitelige person.

England er som vanlig hypet opp før VM. Wayne Rooney er også en absolutt verdensstjerne. De har mange erfarne spillere, som har vunnet mye med klubblagene sine. Rio Ferdinand, landslagskaptein og en av de beste midtstopperne i verden skadet rett før sluttspillet. England pleier også kun å vinne VM når de arrangerer det selv.

Nummer 2 eller 3 på listen over verdens beste fotballspillere spiller til daglig i Real Madrid, er født på Madeira, og er oppkalt etter Ronald Reagan. Christiano Ronaldo har også flere stjerner rundt seg, som Nani fra Manchester United. Men Portugal har heller aldri vunnet VM.

Tyskland er kjent som maskinlaget. 3 ganger vinner av VM. Sist i 1990. Bayern Munchen var tapende Champions League finalist. Jeg har ikke troen på Tyskland i år.

Nederland mistet akkurat Arjen Robben til skade. Og de pleier å ha minst en skandale eller stor krangel i løpet av et sluttspill. De vinner ikke.

Afrikanske lag har i flere år blitt spådd som fremtidige verdensmestre. Flere av de største stjernene i fotballen er afrikanere. Men har noen afrikanske land klart å samle et godt lag? Jeg tror ikke det.

Frankrike? Nja. Storhetstiden var for 10 år siden. Treneren sitter på lånt tid.

Jeg tror ikke noen av de andre lagene har noen reelle sjanser til å vinne.

Hvem tror jeg vinner?

hmm….

Brasil. Eller Portugal. Eller Spania. Eller England. Eller Argentina. Eller Italia. Helt sikkert! Kanskje!

Reklamer

2 tanker om “En halvhjertet vm analyse

  1. Jeg tror Brasil blir sterke i år. (Igjen…)

    Men på den andre siden så tror jeg også Portugal har sitt sterkeste lag på mange år. Men de vinner jo aldri! 🙂

    Men til slutt handler det om at Argentina har så mange gode og erfarne spillere at de vet når de skal ignorere treneren. Det er nok Messi sitt vm denne gangen.

    • Hehe. Portugal er som Spania jr. De har mange gode spillere, men de pleier ikke å klare å være et lag. Men hvis en viss Christiano Ronaldo har dagen i 4 uker på rad, kan det veldig godt ende med portugisisk gull. Det hadde jo vært hyggelig med en ny vinner. Og Portugal er et herlig land!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s