Gratis heroin?

Regjeringens rusutvalg vil gi de tyngste herionmisbrukerne gratis herion hos legen. Dette strider mot alle fiberne i kroppen min.

Først av alt: Vi skal hjelpe rusmisbrukere å stoppe misbruket sitt, vi skal ikke hjelpe dem å holde misbruket i gang!

I Nynorge (USA) sier man «There is no such thing as a free lunch». Det er definitivt heller ikke noe som heter gratis heroin. Det er alltid noen som må betale. I dette tilfellet vi det være alle vi andre som ikke bruker heroin. Vi har allerede for mange og for dyre sosiale ordninger i Norge. Vi trenger ikke en til.

Et argument som blir brukt er at dette er mennesker som har kommet så langt i sitt misbruk at det ikke lengre er håp for at de kan få et normalt liv. Jeg mener ikke at vi skal gi opp noen mennesker, og dersom vi først gir opp, er det ikke så veldig langt til at vi like godt kan begå barmhjertighetsdrap.

Dersom vi først skal gi bort gratis heroin, hvor går grensen for hvilke mennesker vi skal gi gratis tilgang på sitt utvalgte rusmiddel? Folk som bruker kokain? Amfetamin? Hasj? Piller? Alkohol? Tobakk? Snus? Religion? Skal ishockeyspillere få gratis snus når de er avhengige? Og skipsredere gratis rødvin fra Bordeaux dersom de er alkoholikere?

Det finnes jo haugevis av eks-narkomane som ikke klarer å slutte og røyke selv om de klarte å stoppe med sterke narkotiske stoffer.

Dette er ikke et innlegg i debatten om narkotiske stoffer bør være lovlige eller ikke. Dette handler om at rusmidler ikke er en menneskerett. Og gratis tilgang på rusmidler er ihvertfall ikke en menneskerett!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s