Ferrari knust

aftenbladet.no kan vi lese at en Ferrari har havnet av veien og blitt vrak.

Kommentarfeltet blir raskt fylt opp av folk som kommenterer størrelsen på lommeboken, og kjønnet på sjåførene.

Nå har det seg slik at det ut i fra bildene ser ut til å være en gammel 308 GT4. Som du finner på finn for godt under 200.000 kroner. Se f.eks her.

Ytelsen til denne bilen var ok for sin tid. Men i dag er ikke en toppfart på 220 km/t og 170 hk det helt store. Det bli si at all sjalusi egentlig går på merket. Ferrari er et bilmerke for de spesielt interesserte. Selv om det er en gammel, men ikke enda klassisk, en. Jeg håper alt går bra med de to som satt i bilen.

Når det gjelder ulykken, så skriver aftenbladet at det er sannsynligvis høy fart som er årsaken. Her er min teori:

En Ferrari 308 har motoren i midten, og den oppfører seg derfor annerledes enn en bil med motoren foran. Midtmotor gjør at bilen har godt veigrep, men at den kan slippe mer plutselig enn en vanlig bil. Veien de kjørte på er en typisk norsk «b-road» – med alt det betyr for standard. Jeg tipper de kan ha kommet over en hump, og mistet kontrollen, og jeg tipper de ikke nødvendigvis har kjørt så veldig mye fortere enn fartsgrensen. Hvis man ser på bildene, så er ikke bilen så veldig ødelagt ut. Skadene, både på bil og passasjerer, hadde vært mye større dersom de hadde hatt toppfart.

Men den egentlige grunnen til at slike ulykker skjer, er jo at man i vårt distrikt ikke har noen trygge plasser å utforske grensene til sjåfør og bil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s