Krasjlandingen på månen

Som kjent har en samlet opposisjon fremmet mistillit mot olje-og energiminister Terje Riis-Johansen, etter at han var usedvanlig urutinert som politiker. Han snakket beviselig mot bedre vitende.

Dette er ikke den første gangen medlemmer av denne regjeringen er naive som politikere, den mest kjente er vel Kristin Halvorsen som lovet å ta sin hatt og gå dersom hun ikke klarte å oppnå full barnehagedekning. Vi har fremdeles ikke full barnehagedekning, og vi er ikke kvitt fru Halvorsen.

Regjeringen oppfører seg akkurat så arrogant som en flertallsregjering kan forventes å oppføre seg i slike situasjoner. De bryr seg ikke om hva mindretallet mener.

Det som gjør denne situasjonen litt spesielt, er at regjeringen ikke er valgt av et flertall av folket, men av valgordningen i Norge.

Slik jeg ser det er det ingen tvil om at Terje Riis-Johansen snakket mot bedre vitende og villedet Stortinget. Det er heller ikke noen tvil om at dersom Ap var alene i regjeringen, så hadde vi minst hatt ny olje- og energiminister allerede, og kanskje helt ny regjering.

Men jeg er også ganske sikker på at Høyre, Venstre, FrP og KrF hadde vært like beskyttende dersom det hadde vært en av deres i skuddlinjen. Eller at Ap, SV eller Sp hadde ropt etter blod i samme situasjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s