Filming i fotball

Den siste, i en lang rekke, av kontroversielle episoder med filming skjedde i kampen mellom Elfenbenskysten og Brasil. En av dette VMs mest spennende, kjente og beste spillere, brasilianeren Kaka, ble utvist i en episode der Kader Keita plutselig kastet seg i bakken og hadde vondt i ansiktet. Utvisningen fikk ikke noen innvirkning på resultatet denne gang, men det betyr at Kaka er suspendert for den siste kampen i gruppespillet, mot Portugal.

Publikum verden over går glipp av duellen mellom to av verdens absolutt beste fotballspillere – Kaka og Christiano Ronaldo.

Denne typen skuespill har vært et problem i fotballen i flere år. Enkelte spillere får rykte på seg for å stupe, og de får ikke frispark de burde hatt (For eksempel Christiano Ronaldo), andre spillere har fått rykte på seg for å være rene, og klarer å lure dommerne til å få frispark når de ikke fortjener det (Her er Steven Gerrard stjerneeksempelet).

Jeg tror løsningen er ganske enkel:

  1. Videodømming. Selv om FIFA nekter å tillate videodømming under kampene, burde de under dette VM ha en egen ekspertgruppe som går gjennom kontroversielle situasjoner i ettertid, og de får det endelige ordet på om suspensjoner skal gjelde eller ikke, og spillere som blir dømt for filming, får automatisk suspensjon. Kanskje kan til og med lag dømmes til å tape kamper. Ingen vil våge seg til å forsøke å filme i en VM semifinale, dersom de vet at det kan bety at kampen tapes i ettertid.
  2. Gapestokk. Spillere som man finner ut har filmet, må forklare seg på pressekonferanser og i intervjuer direkte på TV. Med repriser fra 20 vinkler i sakte film, må spilleren forklare hva han gjorde, hvorfor han gjorde det, og innrømme skyld.

Dette må gjøres så ubehagelig at det ikke lengre er attraktivt å forsøke å jukse, og de fleste av dagens store stjerner har så mye penger at økonomiske straffer ikke nytter.

Reklamer

2 tanker om “Filming i fotball

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s