Paven arrogant, in other news: water is wet

Som de fleste vel har fått med seg, så har den katolske kirken en heller rufsete historie når det gjelder forholdet mellom prester og barn.

Ikke bare har den katolske kirken som organisasjon feilet i sin misjon som beskytter av de aller mest sårbare, men det har jo i ettertid vist seg at kirken har beskyttet sine egne og flyttet prester som har begått lovbrudd, i stedet for å straffe dem.

Den katolske kirken i Belgia har også vært berørt av disse problemen. I april ble biskopen av Brugge den første biskopen som innrømmet å ha forgrepet seg mot barn når han trakk seg fra stillingen sin.

Allikevel mener paven at det er dårlig gjort av det belgiske politiet å etterforske den katolske kirken, spesielt at de beslagla mobiltelefonene til alle deltakerne på bispemøtet før helgen, slik at ingen kunne varsle eventuelle medsammensvorne før politiraid.

I et brev til erkebiskopen av Belgia, skriver pave Benedict blant annet:

«I have myself repeated numerous times that these serious facts must be dealt with by civil law and by canon law, in reciprocal respect of the specificity and autonomy of each.»

Her synes jeg det er riktig å påpeke følgende for det tidligere Hitlerjugend medlemmet:

1) Ingen religiøse organisasjoner eller lover gjelder over en nasjons lover.

2) Den katolske kirken har allerede bevist at de ikke er i stand til å håndtere dette problemet. Dette er et alt for alvorlig og utbredt problem til at dere skal få enda en sjanse til å feile.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s