Innvandrerandelen i regjeringsapparatet

I følge wikipedia bor det ca 4.9 millioner mennesker i Norge. Litt under 7% av disse har ikke-vestlig bakgrunn. Stortingsrepresentant Hadia Tajik mener regjeringen har sviktet fordi kun 5 av de 200 som har vært innom regjeringsapparatet har hatt innvandrer bakgrunn.

Disse 7% av med ikke-vestlig bakgrunn har jo faktisk også ofte en ikke-demokratisk bakgrunn. Land som Pakistan, Somalia eller Etiopia (for å ta 3 tilfeldige eksempler) er ikke land som gir en god oppdragelse i norsk, representativt demokrati. Kanskje det er naturlig at det tar litt tid, kanskje mer enn en generasjon eller to, å bli vant til det norske systemet?

Hver gang det er valgtid i Norge, kommer det frem historier fra innvandrermiljø der stemmer blir forsøkt kjøpt eller andre større og mindre skandaler. Det tyder jo på at demokratiske verdier ikke alltid står like sterkt.

Det blir ofte sagt at stortinget bør være et tverrsnitt av befolkningen. Jeg håper da inderlig av vi ikke styres av gjennomsnittsnordmannen. Vi trenger de flinkeste og beste på stortinget, ikke de gjennomsnittlige!

Reklamer

2 tanker om “Innvandrerandelen i regjeringsapparatet

  1. Integrering er en viktig samfunnsoppgave. Den rødgrønne regjeringen burde gå foran som et godt eksempel, og kvotere inn minoriteter. Det er bare på den måten vi kan komme oss videre med intergreringsarbeidet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s