Personlige egenskaper hos politikere

Borgermesteren i London, Boris Johnson, er atter en gang i avisenes søkelys på grunn av rykter om utroskap. BoJo har vært i medias søkelys flere ganger tidligere på grunn av kvinnehistorier. Og andre ting.

Men det er få, selv motstanderne hans, som mener han er en dårlig politiker.

Bill Clinton klarte å få et amerikansk budsjett i balanse. Men de aller fleste husker ham for «I did not have sex with that woman, miss Lewinsky».

Winston Churchill vant andre verdenskrig. Og var kjent for et høyt alkoholforbruk.

Franklin D. Roosevelt hadde en elskerinne i flere år. Men FDR hadde en stor del av æren for at Churchill kunne vinne krigen Tyskland. Og han fikk USA ut av depresjonen.

John F. Kennedy sendte amerikanske soldater til Vietnam. Han ble valgt med hjelp fra mafiaen. En av hans mange erobringer var Marilyn Monroe. Og han fikk satt igang borgerrettighetskampen for alvor i USA.

Adolf Hitler var avholdsmann og så langt jeg har hørt, trofast mot sin Eva. Selv om de levde sammen i mange år uten å være gift.

Poenget med denne oppramsingen? Kanskje vi skal bry oss mindre om hva politikerne våre finner på når de har fri. Selvfølgelig skal vi bry oss om dobbeltmoralske politikere.

Det er da en bagatell om Obama har prøvd kokain eller ikke. Helsereformen han har fått igjennom er ufattelig mye viktigere. Burde vi bry oss om bilen til en politiker har kjørt litt fortere enn 80 i en 80 sone? Jeg tror vi burde ignorere detaljene, og legge mer vekt på det store bildet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s