Barnevernsbarn

I forbindelse med det tragiske dødsfallet (kanskje mordet på) Ragnhild Embla Helsengreen, har flere aviser skrevet om hvordan vi behandler barnevernsbarn i Norge.

I 2005 skrev NRK Rogaland at det var et problem at barnevernsbarn ikke får nok skolegang. (http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.245193 )

Tidligere i år skrev NRK at barnevernsbarn som tar seg ekstrajobb, får kutt i støtten fra staten (http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7186798 )

I dag skriver VG at disse barna ikke får studielån dersom de fortsetter å bo i fosterhjem etter at de har fylt 18 år. (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10017650 )

Barn er alltid uskyldige (dersom du tror på arvesynden hører du hjemme i middelalderen). Vi som fellesskap skylder de barna vi velger å føde alt vi kan gjøre for å gi dem et best mulig liv. Dersom foreldrene sviker i sitt ansvar, er det resten av fellesskapet sitt ansvar å gjøre jobben.

Disse barna har i utgangspunktet måttet løpe lenger og over flere hindre enn oss andre for å nå samme mål, de fortjener derfor all den støtten vi kan gi. Forklaringen er at ingen skal få dobbelt støtte fra staten. I utgangspunktet en idiotisk forklaring. Men dersom det er problemet, la oss gi nok støtte, slik at studielånet blir unødvendig.

Barnevernet skal redde barn, når de sviker får vi bare et enda dyrere problem andre steder i det sosiale støtteapparatet. (Eller hos politiet)

Inspirert av den siste tragedien ser jeg at Audun Lysbakken ønsker å støtte rusarbeidet til barnevernet. (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10017674 ) Uten å gi pengene til denne jobben. Det betyr selvfølgelig at noe annet må gi fra seg penger. Det er ikke bestemt hva. Enda en gang svikter den rødgrønne regjeringen i et av sine kjerneområder.

La oss sørge for at politikerne våre vet at dette er uakseptabelt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s