Presidenten på Haiti

Wyclef Jean, mest kjent som en Fugee, har bestemt seg for at han har lyst til å bli president i Haiti. Jeg har jo tidligere skrevet om kjendispolitikere, så når det kommer en såpass høyprofilert kjendis som vil ha et såpass høyprofilert verv, fanger det oppmerksomheten min.

Wyclef har faktisk kontakter i bransjen, da onkelen er Haitis ambassadør til USA. Hr. Jean har jo også lenge vært en engasjert musiker. Men blir engasjerte musikere nødvendigvis gode politikere? (Kan man tenke seg noe mer skremmende enn Bono med reell makt?)

Peter Garett fra Midnight Oil er Australias miljøvernminister, en stilling han fikk etter 6 år i parlamentet, så han hadde fått endel politisk erfaring før han havnet i regjeringen.

Politikere må være villige til å inngå kompromisser for å oppnå ting, når man er aktivist, kan man være steil og firkantet. De to egenskapene er ikke nødvendigvis forenlige.

Men tilbake til Wyclef Jean: Hva kan han oppnå? Hanvil helt sikkert kunne skape positiv oppmerksomhet om et fattig land. Og han vil helt sikkert kunne tiltrekke seg gode rådgivere.

Men det negative da: I følge thesmokinggun.com skylder han $2.1 millioner i ubetalte skatter. I følge samme nettsted har han også tuklet med pengene til sin egen veldedige organisasjon. CBS rapporterer at han har mistet huset sitt i Miami.

Vi får håpe at han finner en dyktig finansminister. Og han ikke beskyldes for å rømme fra problemene sine i USA, jeg vil anta at han som President vil være immun mot straffeforfølgelse.

To kjendiser med relativt høy profil, tidligere bandkompis Pras, og ex-mannen til Madonna, er ihvertfall ikke fans.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s