Ferrari, Formel 1 og team-ordre

Som alle F1 fans har fått med seg, gikk Ferrari på en smell under Tysklands Grand Prix. Felipe Massa, som ledet, fikk beskjed over radioen: «Alonso er raskere enn deg. Bekreft at du forstår meldingen!» og like etter kjørte Alonso forbi. Det ble bestemt at den opprinnelige boten på $100.000 var nok straff.

I stedet for å gi Massa meldingen: «Sett rød 4 på grønn 2, fuglene flyr vestover, det er lørdag i London» eller noe annet som ingen utenforstående hadde forstått, valgte de å bryte reglene i Formel 1 for åpen radio. Flaut!

Heldigvis har FIA bestemt seg for å revurdere forbudet mot stallordre. Stallordre og første- og andreførere er det lange tradisjoner for i Formel 1. F1 er i utgangspunktet en lagidrett, det er mye viktigere for lagene å vinne lag-vm enn fører-vm.

I Italias Grand Prix 1950, kjørte Juan Manuel Fangio to biler. Når den første gav opp, så overtok han bilen til sin andrefører. Ingen reagerte.

I Formel 1 har vi sett at de lagene som har stor suksess, som regel har en klart definert rangordning. Når du setter to toppførere sammen, som når Ayrton Senna og Alain Prost var sammen i McLaren.

De eneste som har grunn til å være missfornøyde med stallordre, er bookmakere, og de burde ikke ha noe med saken å gjøre uansett.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s