Koranbrenning

De fleste har nok fått med seg at den amerikanske presten Terry Jones (som såvidt jeg har funnet ut, ikke er han som tidligere var morsom og i Monty Python) har planlagt å brenne koranen for å markere 9 årsdagen for 11. september angrepene mot USA.

«Alle» – fra Obama til Palin fordømmer stuntet. Som viser enorme mengder med intoleranse fra bokbrennernes side. Stort sett samtlige medier og blogger er i mot bokbrenning. Amerikanske talsmenn for politikere, Interpol og det amerikanske forsvaret, mener det øker faren for terrorisme.

Jeg er sikker på at dette vil føre til en viss økning i faren amerikanske soldater i Afghanistan lever under, og jeg er sikker på at et amerikansk flagg eller to(tusen) står i fare for å bli brent opp. Og det er ikke akkurat sånn at Al-Qaida bestemmer seg for å legge ned våpnene hvis bare disse koranene reddes fra flammenes rov.

Men er det ikke litt fint at ingen i USA har makt til å stoppe en tulling fra å gjøre dumme ting? Religionsfrihet og ytringsfrihet finnes for å beskytte de minst populære meningene, ikke majoriteten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s