Religion og u-land

BBC rapporterer at en av pavens seniorrådgivere, kardinal Walter Kasper, mener at å reise til England er som å reise til et u-land, der man møter en «ny og aggressiv ateisme.» Uttalelsene førte til at han ikke får være med på pavens tur til Storbritannia. Han kommer rett og slett ikke til å få sjansen til å smake på deep fried mars bars i Skotland.

Han kritiserer også British Airways fordi de hadde regler som forbød ansatte å bære religiøse symboler på uniformen sin.

Når det gjelder det første.vil jeg snarere påstå at det å være et land med stor religøs frihet, og da også en stor andel ateister, tyder på at et land har høyt utdannelsesnivå og scorer høyt på Human Development indeksen.

Punkt nummer to: BA har nå endret reglene, men jeg mistenker at det ikke er ateister eller agnostikere som har noe i mot religiøse symboler som kors, men derimot konkurrerende religoner. Og spesielt de mest trofaste følgerne av konkurrerende religioner.

Nå var jeg tilfeldigvis en tur i England i helgen, og en vandring i vestlige London tyder ikke akkurat på at vi snakker om et land i den 3. verden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s