Bilfritt Stavanger Sentrum?

Aftenbladet rapporterer at varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) ønsker det samme i Stavanger. Hvilket må bety en av to ting: Bjørg Tysdal Moe er fra Sandes, eller hun eier aksjer i Kvadrat. Stavanger sentrum, i likhet med flere andre bysentra i Norge, lider av at store kjøpesenter etablerer seg i grei kjøreavstand fra Sentrum, med gratis parkering og mange butikker under samme tak.

En ting er å sperre av Vågen i forbindelse med festivalene om sommeren. Det blir noe helt annet å ha en bilfri dag og legge til rette for aktiviteter i større deler av sentrum. Folk kan sykle til sentrum, vi kan arrangere trehjulssykkelløp, jeg ser for meg speidere med bål og pinnebrød, lister hun opp.

Jeg bor i gåavstand til sentrum og pleier å gå, med mindre jeg kommer fra jobb. Å forvente at flertallet av Stavangers befolkning skal gå eller sykle til sentrum, for så å ta med seg hjem alt de har handlet på sykkelen, i regnværet vi pleier å ha, er idioti. Og det er kommersielt selvmord for sentrum.

Og det er helt sikkert derfor lederen for Stavanger Sentrum AS, Karl-Jan Søyland sier:

Å stenge Stavanger sentrum for biler på en hverdag kommer ikke på tale

Det er å tro på enhjørninger å tro at sentrum kommer til å bestå av noe annet enn barer og nattklubber dersom det ikke legges opp til at man skal kunne kjøre bil til byen, parkere enkelt og billig og ha kort gåavstand til alle butikkene.

Løsningen er ikke å prøve å tvinge folk til å bruke det tragisk dårlige og upraktiske kollektivtilbudet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s