Soldater i krig

Forsvaret og Dagbladet gjør en sak ut av at norske soldater i Afghanistan har som mål å drepe Taliban. Taliban har helt klart som mål å drepe alle som ikke er 100% enige i deres tolkning av koranen, så det er for meg helt ok.

Desverre er ikke krigføring politisk korrekt, så det hender at noen må bøte med livet. George S. Patton sier i filmen om seg selv:

I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor, dumb bastard die for his country.

Det er mer enn en måte å vinne en krig på, og man kan bruke flere enn en måte om gangen, men en effektiv en, er å drepe fienden.

Selvfølgelig er det også både smart og effektivt å vinne hjerter og hjerner til sivilbefolkningen, men det handler også om et spill der man viser fienden at man har kontroll. Derfor er det et virkemiddel å markere med tagging.

Kan man egentlig forvente at soldater, som trener og lever sammen i måneder av gangen, ikke lar seg påvirke av at gode kamerater blir drept av en fiende som kun kriger på feigeste mulige måte?

Det er som kjent vanskelig å lage omelett uten å knuse noen egg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s