Wikileaks

Julian Assange, mannen bak wikileaks, er igjen i media på grunn av sin personlighet.

Når han ble tiltalt for voldtekt i Sverige, ble det fra flere hold påstått at det var amatørmessige forsøk fra CIA på å sverte Assange og Wikileaks på grunn av alle de hemmelige dokumentene om Afghanistankrigen som ble publisert.

Allerede før påstandene i Sverige, ble både mann og webside diskutert på The Guardians podcast Mediatalk. The Guardian samarbeidet med Wikileaks, og var en av få aviser som fikk gå gjennom materialet og publisere det samtidig som det ble gjort tilgjengelig på web. De var også kritiske til måten Wikileaks driver på, og mente at de trengte samarbeidet med etablerte media for å gjøre ting skikkelig. The Guardians folk var også klare på at Wikileaks og Assange ikke er journalister.

Nå kommer det mer stoff fra insiden av Wikileaks fra Wired. Det ser ut til å ha vært slanger i paradis lenge før «det svenske CIA plottet».  Assange ser ut til å ha en ganske arrogant personalpolitikk:

I am the heart and soul of this organization, its founder, philosopher, spokesperson, original coder, organizer, financier and all the rest. If you have a problem with me, piss off.
Det må være litt spesielt å være en webside som spesialiserer seg på å lekke hemmelige dokumenter og se sine hemmelige, interne samtaler bli lekket til media…
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s