Et argument mot NRK Lisensen

NRK finansieres i stor grad av lisensen alle tv-eiere i Norge betaler for privilegiet det er å få se Migrapolis. Og den lisensen må alle betale, selv om man kanskje kun ser på BBC World News.

Her i Norge eier stort sett alle husstander minst ett tv. I stedet for å gjøre det enkelt, å ta pengene rett fra statsbudsjettet, og samtidig slippe kostnadene med lisenskontrollører og egne fakturaer, så har man et eget byråkrati for å ta inn penger 99% av norske husstander.

Nå mener du kanskje at det ikke er rettferdig at de som ikke har tv skal betale for tv sendingene til resten av befolkningen. Men det er nå engang sånn at alle skattebetalere betaler for tjenester vi kanskje aldri får bruk for.

Se hva som skjer når bare de som betaler for brannvesenet får nyte godt av tjenestene deres.

Reklamer

2 tanker om “Et argument mot NRK Lisensen

  1. For så vidt enig. Men hvorfor kan ikke alle disse tulleavgiftene kreves inn over skatten? De vet jo allerede om du har bil, tv, båt, hus osv. Har du kjøpt deg nye bil? Kryss «ja», så fjerner man bomstasjonene, og du slipper å få de sure regningene i posten.

    På en annen side. Alle er prisgitt veien, uansett om de har bil selv eller. Skal du til butikken med taxi, bli hentet med sykebil eller rett og slett ta deg en sykkeltur så er alle like avhengige av denne veien.

    • Det er vel ønskelig at en del avgifter treffer de som bruker tjenesten/varen mye mer enn de som bruker den lite. Avgifter brukes i teorien like mye for å påvirke adferd som for å tjene penger. (For eksempel alkoholavgifter)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s