Engelske politikere

Før valget i vår, brukte Labour lederen Gordon Brown, bakgrunnen til den konservative David Cameron som et argument for å stemme på Labour. Cameron er fra privilegert bakgrunn, og har gått på noen av de fineste og dyreste skolene i verden: Eton og Oxford. Denne bakgrunnen, ble det sagt, gjorde Cameron ute av stand til å forstå vanlige folks problemer.

La oss i denne omgangen ignorere at Tony Blair, Gordon Browns forgjenger som både Labourleder og statsminister, fikk sin utdannelse på Fettes College (det koster i følge websiden opp mot £8600 å gå der) og Cambridge. La oss også ignorere at den forrige konservative statsministeren i Storbritannia, John Major, måtte ut i jobb som 19 åring.

Ed Milliband, som når er valgt til leder for Labour, har sin bakgrunn fra området rundt Primrose Hill i London. Hvis du ikke har vært der – det er ikke en av fattigste bydelene i London. Faren hans blir av wikipedia beskrevet som en «Marxistisk intellektuell». Red Ed fikk sin universitetsutdannelse fra Oxford. Og London School of Economics. Og han jobbet et år på Harvard. Selv om man i Yes, Minister (Javel, Statsråd på norsk) sier om en minister: «Han gikk ikke på Oxford eller Cambridge. Han gikk ikke engang på LSE!» så er ikke det tre utdanningsinstitusjoner «vanlige» folk har mulighet til å benytte.

Det blir spennende å se hvordan Red Ed bruker sin bakgrunn som opposisjonsleder, og hvordan Dave svarer. Red Ed har ikke bakgrunnen til gjennomsnittsbriten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s