Hamburgeren som ikke råtnet

Dagbladet gjør et nummer av at en McDonalds hamburger ikke har råtnet på 6 måneder på hyllen til den amerikanske kunstneren Sally Davies.

Er det egentlig noen nyhet at mat tørker? I Norge har vi drevet med tørrfisk i hundrevis av år, og det er noe vi har tjent penger på lenge.

I Italia og Spania er man stolte av skinkene som henger til tørk i lang tid. Og det er ikke uten grunn, vi snakker om snadder mat.

Jeg personlig er ikke noe særlig glad i Beef Jerky (i motsetning til hunden min) men den matretten er saltet og tørket storfekjøtt. Akkurat som en Bigmac blir når den ligger på en hylle i 6 måneder.

Alle som har smakt en pommes frites fra Mickey Dee vet at de inneholder endel salt. Hva har man brukt salt til i hundrevis av år? Å få mat til å holde seg lenge.

Så lenge en brødskive ligger i friluft, så vil den stort sett ikke råtne, den vil bare tørke inn. En brødskive i plastpose holder på fuktigheten og blir grønn og blå.

Dagbladet har tydeligvis late journalister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s