Lotus

Siden jeg allerede har kommentert late Dagbladet journalister en gang i dag, kan jeg like godt gjenta kritikken, denne gangen motorjournalistene.

Lotus lanserte 5 nye modeller på bilutstillingen i Paris. La oss starte med at Dagbladet publiserer dette som en nyhet i dag, mens bilene ble lansert 30. september, før Parisshowet startet.

Evo har en mye bedre gjennomgang av de nye modellene enn Dagbladet.

«Erkebritisk» er feil betegnelse på firmaet som ble stiftet i 1952. I England, av engelske Colin Chapman. I nesten halve firmaets eksistens har det vært eid av utenlanske eiere – fra USA, Luxemburg, Italia og Malaysia.

Dette skal være et hamskifte for Lotus. Med reintroduksjon av modellene Elite, Elan, Espirit og Elise. Alle er navn fra nyere og eldre fortid for Lotus.

Modellene har nytt design, men fortsetter Lotus’ tradisjonen de siste årene med avanserte aluminiums chassis. Det som også er nytt er aluminium karosseri, som skal sikre lav vekt og bedre kvalitet. Men lav vekt er fremdeles viktig for Lotus. Colin Chapmans gamle filosofi om «Simplify and add lightness» gjelder fremdeles dersom man sammenligner med Aston Martin, Jaguar eller Maserati.

Jeg melder meg frivillig til å prøvekjøre samtlige modeller når de blir tilgjengelige!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s