Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson

De fleste avisene i den vestlige verden rapporterer at Wayne Rooney nekter å skrive under ny kontrakt med Manchester United, på tross at et tilbud om £160.000 i uken. Han krever i følge ryktene £200.000.

Den egentlige årsaken til at Fox News i følge twitter kan bruke overskriften «Later, Wankers!» skal være at Rooney er lei og frustrert i United. Kanskje fordi han har fått en hårføner av Sir Alex på grunn sidespranget som ble avslørt nylig. Eller at Ferguson er lei av at Wazza blir avbildet med sigaretter og øl på fritiden. Eller at Rooney avslørte ankelskadebløffen.

Dette vil ikke være første gang en spiller havner på kant med den mektige manageren i United. Det blir kanskje heller ikke den siste. De mest kjente tilfellene i nyere tid er Jaap Stam, David Beckham og Ruud Van Niestelroy.

De som har fulgt United litt lengre husker den første opprenskingen i drikkekulturen som var tilstede når Sir Alex fikk jobben i 1986. Da fikk flere spillere som Paul McGrath og Norman Whiteside valget mellom kong Alkohol eller Manchester United, og de valgte førstnevnte. Captain Marvel, Bryan Robson, fikk bli. Om det er fordi han hadde en unik treningskultur, på tross av et alkoholinntak i monsterklassen, eller fordi han kuttet ned, strides de lærde om.

Paul Ince har gjort seg upopulær i flere av sine tidligere klubber, i Manchester United virket det som om han trodde han var sjefen på laget. Noe Sir Alex beviste at han ikke var, og solgte ham til Inter.

Lee Sharpe, en utrolig talentfull spiller, valgte også å være stjerne fremfor å være Manchester United spiller. Og endte karrieren sin på Island.

Jeg har to poeng jeg vil fram til med å skrive dette:

1. Wayne Rooney vil ikke være den første store stjernen som forsvinner fra Manchester United under Sir Alex Ferguson. Han blir kanskje heller ikke den siste. Men Manchester United er større enn en enkelt spiller, uansett hvor talentfull han måtte være. Vi kommer alltid sterke tilbake.

2. Spillerne som havner på kant med Sir Alex opplever at når man går fra Manchester United, så går karrieren stort sett bare en vei: Nedover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s