Flyplasser

Siden jeg er over snittet interessert i flyvemaskiner, er jeg en av dem som synes det er ganske spennende å sitte i en times tid å se ut vinduet på en flyplass. Og det gjelder nesten uansett, enten det er en kortbaneflyplass kun betjent av et par Widerøe fly pr dag, Europas travleste flyplass Heathrow, eller en liten mikroflystripe.

Men sikkerhetskøene er det litt vanskeligere å bli gode venner med. Nye eiere på Gatwick har ført til at det ikke lengre et et smart triks å stikke til køene i 2. etasje. Køene er blitt lange der også nå.

Men hvor mye tryggere blir vi når vi ikke får ha med oss en halvliter imsdal på flyet?

Jeg tror ikke vi blir noe tryggere i det hele tatt. Men vi skal få følelsen av å være tryggere.

Alle sikkerhetstiltakene vi utsettes for er reaktive. En eller annen hendelse skjer – noen prøver å bombe et fly med dynamitt i skoen – vi må alle gjennomlyse skoene, osv. Men det betyr jo bare at terroristenes forrige metode blir forhindret.

Dessverre er det mennesker ute i verden som er villige til å gjøre hva som helst for å ramme uskyldige. Og de bruker mye energi på å finne nye måter å drive hekkan på.

Styreformannen i British Airways er tydeligvis enig med meg:

We all know there’s quite a number of elements in the security programme which are completely redundant and they should be sorted out.

For de fleste av oss er dette bare en plage, og det fører antakeligvis til mindre reising. Som igjen fører til mindre interkulturell forståelse. Som igjen fører til mer terrorisme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s