Ungdomsavdelingen i Manchester United

Manchester United har en legendarisk ungdomsavdeling. Flere av de store stjernene er som kjent fra egen stall: Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville osv.

De siste årene har produktene fra samlebåndet hatt visse problemer med å gjenskape suksessen fra 90 tallet.  Den siste spilleren som kommer fra egen ungdomsavdeling som virkelig har slått gjennom er Darren Fletcher. Johnny Evans er kanskje den neste. Men de fleste av de unge talentene som ser ut til å være nærmest en fast plass på laget er kjøpt inn som talenter – Da Silvaene, Chris Smalling osv.

Betyr dette at ungdomsavdelingen til United plutselig er overflødig? Selvfølgelig ikke.

Det finnes spillere rundt i Premier League som har sin bakgrunn fra Manchester United som gjør en god jobb for sine lag – for eksempel Kieran Richardson og Fraizer Cambell i Sunderland eller Stoke kaptein Ryan Sawcross. Dette er spillere som Manchester United har tjent penger på, og det er spillere som er veldig nær å inneha kvaliteter som er gode nok for Manchester United.

Reiser vi litt til utlandet, så finner vi Gerrard Pique, verdensmester, midtstopper på Barcelona, og fra 2004 – 2008 Manchester United spiller.

Det er to gode grunn til at samlebåndet stoppet:  Den ene er ganske enkelt at en ung spiller i Manchester United de siste 10 årene må ha vært god nok til å erstatte en gjeng virkelig gode spillere.

Den andre er at det engelske fotball forbundet endret reglene for hvor klubber kan plukke talenter. David Beckham kommer for langt borte fra Old Trafford til at han i dag kunne ha blitt en ungdomsspiller hos klubben som gjorde ham til stjerne. I stedet er storklubbene nødt til å plukke litt eldre stjerner fra hele verden. Derfor er det færre britiske spillere blant de røde talentene. Men jeg tror ikke bare det er Glazerne sin feil at Manchester United har en politikk som sier at man stort sett kjøper unge talenter, ikke etablerte stjerner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s