Vold og politikk

Rogalands Avis skriver i dag om Erik Faret Sakariassen, som blogger rett der borte. Erik er en ung mann med sterke meninger. Disse meningene har ført ham inn i SV, noe som har gjort at han har hatt mange ubehagelige opplevelser. Folk som ikke liker meningene hans har truet med vold flere ganger.

Det er ikke noe jeg synes det norske demokratiet behøver. Vi har en ordning som gjør at hvert fjerde år kan vi foreta statskupp i ordnede former, og dersom vi er uenige med det rådende styret, så har vi en menge muligheter til å overtale et st0rt nok antall folk til at det kanskje blir endringer neste gang.

Vold og trusler er ikke noe som er forbehold de som ikke liker SV – noe vi ser eksempler på hver gang det er møte i G8. Eller når Carl I. Hagen prøver å holde en tale 1. mai.

Enkelte synes at ikke-demokratiske virkemidler er helt ok, men det gjør ikke jeg. Lovlige demonstrasjonstog er ok. Jeg er mindre fan av sivil ulydighet. Spesielt når det brukes mot lovlige politiske vedtak, gjerne begått av ditt eget parti i regjering.

Dersom vi skal leve i et demokrati, må vi rett og slett tåle at folk er uenige med oss. Og ytringsfriheten er ikke til for å beskytte de populære meningene.

Jeg er ikke enig i veldig mye av det Erik Faret Sakariassen skriver, og jeg tror partiet hans er med på å føre landet vårt i feil retning. Men jeg tror ikke det er gjort av ondskap. Politikerne våre, fra FrP til SV er alle sammen interesserte i å skape et bedre samfunn. Dersom de hadde hatt rent egoistiske motiver, så hadde de drevet med noe annet enn politikk.

På slutten av dagen, handler det om at vi må kunne være uenige, men allikevel respektere hverandre.

Politiske meninger man er uenige i burde inspirere til engasjement og diskusjon, man burde bruke energi på å lære av hverandre, og å lære mer om sakene man er uenige om – på den måten får man kanskje til og med bedre og mer overbevisende argumenter.

Men volden gjør seg best på kino!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s