Boikott av Israel?

Dagbladet rapporterer at en demonstrasjon mot en Israelsk bod på Oslo City har endt mindre hyggelig.

Sosialistisk- og Rød Ungdom som stod bak spetakkelet sier selvfølgelig at de ikke har gjort noe galt. På tross av en arrestasjon, flere forelegg og anmeldelser.

Jeg var ikke i Oslo i dag, og forholder meg kun til annenhåndsinformasjon, men erfaringen min er at norsk (og europeisk) venstreside kan synes å mene at det er helt greit å være grovt rasistisk, så lenge målet enten er amerikansk eller israelsk. Det er ingen grunn for meg å tro at alle de 200 som skal ha deltatt i demonstrasjonen var like hyggelige.

Det er ikke offisiell norsk politikk å boikotte Israel. De fleste på norsk venstreside mener også at boikott ikke er et godt virkemiddel for å oppnå politisk endring. (I ihvertfall ikke boikott av Cuba)

Nylig frigitte Aung San Su Kyi er også redd at boikotten av Burma fører til unødvendige lidelser for den uskyldige menigmann i Burma. De samme meningene kommer fra resten av opposisjonen i landet.

Uansett hva man mener om Israel, er dette flau oppførsel og det er atter et eksempel på at mange er litt for villige til å bruke ekstreme virkemidler i kampen «for» demokratiet.

Reklamer

2 tanker om “Boikott av Israel?

  1. Når Rød Ungdom og alle Israel hatere skal boikotte varer fra Israel lurer jeg alltid på det samme. Hvorfor boikotter de ikke intelprosessorer brukt datamaskiner og mobiler, er det pga de er uviten eller er det vanskeligere å boikotte noe man trenger?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s