FIFA

FIFA har bestemt seg for å la Russland arrangere fotball-vm i 2018, og Quatar i 2022.

Engelsk fotball står mitt hjerne nærmest, og jeg har litt tro på britiske konspirasjonsteorier om at grunnen til at England ikke ble valgt i 2018 mest er korrupsjonsavsløringer i britiske medier. Sky News rapporterer at allmektige Sepp Blatter skal ha gitt delegatene beskjed om å huske «medieppslagene nylig».

England har stadionene på plass, infrastrukturen og det beste kommersielle opplegget. Men Russland blir allikevel valgt. På tross av enorme avstander, uferdige stadioner og potensielle visumproblemer.

Enkelte vil kanskje peke på opptøyene etter kampen mellom Birmingham City og Aston Villa i går onsdag, men Russland har helt klart sine egne pøbelproblemer.

I 2022 får lille Quatar sjangsen til å arrangere fotball-vm. De 1.7 millioner innbyggerne klarer helt sikkert å lage et flott arrangement. Med midlertidige stadioner og en gjennomsnittlig makstemperatur i juli på 46 grader, er jeg nesten litt glad for at jeg slipper å springe rundt å spille fotball.

USA beviste i 1994 at de er flinke til å arrangere VM i fotball, selv om det er en minoritetssport i landet. Japan og Sør Korea arrangerte VM i 2002 og søkte hver for seg denne gangen.

Begge disse beslutningene er ekstremt rare, slik jeg ser det. Men det er kanskje like overraskende med korrupsjonsavsløringer i FIFA som det er med dopingavsløringer i proffsykling.

Reklamer

En tanke om “FIFA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s