Top Gear

Top Gear gjengen gjenskapte turen til de 3 vise menn i den episoden som ble vist 2. Juledag på BBC i Storbritannia.

Episoden, som er tilgjengelig her, har skapt endel bråk. Noe gjengen forøvrig ikke er helt uvante med.

Verdens kanskje mest populære tv program, verdens definitivt mest populære bil-program og BBCs største eksportsuksess elsker å terge den politisk korrekte venstresiden.

Her er det kanskje på sin plass med en liten spoileradvarsel?

Gutta blir flydd inn i Irak, og skal komme seg herfra til Betlehem og ha med seg gaver til det lille Jesusbarnet. Kun bevæpnet med hver sin toseters sportsbil. På turen gjør de flere ting som ikke passer inn i et politisk korrekt verdensbilde.

Jezza forsøker å gjøre bilen sin skuddsikker med sand, og prøveskyter etterpå med pistol. Resten av turen gjennomføres med ekstra luftehull i begge dørene.

Captain Slow sin BMW blir utstyrt som om den kommer rett fra Rommel sitt Afrika korps under andre verdenskrig.

Tradisjonen sier at den nyfødte frelseren får tre gaver: Gull, røkelse og myrra. Top Gear sin lille baby, forøvrig ikledd hvit kjøredress og hvit hjelm, får gull, sjampo og en Nintendo DS.

Det som har skapt de største bølgene er alle tingene gjengen gjør for å være sikre på å komme seg inn i Israel, på tross av at de besøker land som Syria.

Løsningen blir å ikle seg i svart og dekke ansiktene, i tilfelle de skulle havne på lokale tv sendinger. Dessuten viser  de åpent at de har med seg to pass, et rent og et som kan stemples av uvenner av Israel.

Det gis ingen premier for å gjette hvilket trossamfunn som har valgt å la seg terge. Både Dagbladet i Norge og Daily Express i England skriver om bråk. Ingen kristne ser ut til å ha latt seg plage av at man gjør narr av selve kilden til religionen. Ingen rånere i BMW har latt seg affektere av at de atter en gang blir påminnet om de nære båndene mellom BMW og den absolutte spissen av toppen i det tyske nasjonalsosialistiske riket.

Vi er på et tidspunkt der en av de store verdensreligionene er et par hakk mer hårsår enn de andre. Jeg tror det er flere grunner til dette: Noe er kulturelt, noe er vår vestlige tradisjon for ytringsfrihet, vi er stadig flere opplyste ateister og kristne er kanskje rett og slett så vant til å bli gjort narr av at de ikke lenger reagerer på sånne småting.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s