Hugo Boss i Nobelkomiteen?

I dag ble jeg vekket av klokkeradioen som kunne fortelle meg at Akthar Chaudry vil reformere Nobelkomiteen.

Chaurdy har noen gode forslag, som større åpenhet om grunnene til valgene, noen intetsigende, som å endre perioden man sitter fra 6 til 4 år.

Det virkelig, utrolig, enormt, historieløst dårlige forslaget er å åpne for at utlendinger skal sitte i komiteen. I dag gjenspeiler komiteens medlemmer hvem som har makt på stortinget, og det er stort sett tidligere politikere som sitter i komiteen.

Jeg er ikke så blåøyd at jeg tror at vi nordmenn nødvendigvis er best i alt, men det er historiske grunner til at Norge fikk æren med å dele ut Nobels Fredspris. Og det er vi rettmessig stolte av.

Nobelkomiteen har gjort noen rare valg de siste årene, valg som man kan si har forringet kvaliteten på prisen. (Al Gore, Barack Obama) Men noen valg har vært kontroversielle, og allikevel veldig riktige, som i år. Dette er valg som kan tas nettopp fordi vi i Norge er et lite land som ikke er en trussel for noen.

Dersom man skal ha inn medlemmer fra stormaktene i verden kan man være helt sikker på at det kun blir gjort kjedelige valg som ikke fornærmer noen, og prisen blir like lite betydningsfull som et vedtak i FNs sikkerhetsråd.

Alternativ to, som jeg misstenker å egentlig være det Chaudry vil, er å hente kandidater fra den 3. verden, så vil vi også få en komité helt uten betydning. Hvilken diktator med respekt for seg selv vil sende komitémedlemmer med baller til å si mot sin egen høye herre?

Hvis Chaudry ønsker å opprette sin egen multikulturelle, politisk korrekte fredspris, er han velkommen til å gjøre det. Dette forslaget gjør bare at jeg misstenker at vi har en visepresident på det norske stortinget som ikke ser på seg selv som norsk, og som ikke har Norges interesser i sitt hjerte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s