Dylan, Young, Beatles, Elvis eller Raga Rockers?

VGs musikkkritikere har konstruert en krangel mellom seg selv om hvem som er den aller, aller, aller største innen rock.

Robert «Bob (Jeg sitter på dass og prøver å presse ut en bowlingkule mens jeg synger) Dylan» Zimmerman er første mann som skal være størst. FEIL!

Neil Young er nummer to det argumenteres for, men han har ikke solgt nok plater. Og han kan ikke synge. Og han er rar. FEIL!

John Lennon da? Vel. Som medlem av the Beatles var han med på å sprenge de fleste rekorder. Men han sørget for å dø litt for tidlig. Dessuten lot han damer ødelegge magien i the Beatles. Og jeg har en følelse av at han var den minst hyggelige av Beatle’en.

Låtskriverpartneren til Lennon, Paul McCartney blir raskt avvist av gjengen i VG. Men da snakker vi om en mann som hadde suksess med The Beatles, Wings og som soloartist. Plukk hvem som helst fra gaten, sett ta dem med på konsert med McCartney, og de vil kunne stå i to timer og synge med på alle sangene. Ta samme person med på konsert med samme artist dagen etterpå, og han vil kunne spille to timer med helt andre sanger, og vår hvermannsen vil kunne synge med denne gangen også. Og der er McCartney helt unik.

Det er en hel gjeng med andre artister som kunne ha blitt nevnt som «viktigst» eller «størst» eller «best». Det kan være The Beach Boys, Bowie, Led Zeppelin, The Band, The Smiths, The Stone Roses, Pearl Jam eller en million andre kandidater.

Men som jeg skrev om Suzanne Sundfør i forrige post: Det er meningsløst å rangere kunst.

Musikk handler om opplevelsene du får når du hører på. Og både The Kinks og Leonard Cohen som er fasitsvaret. Samtidig. For samme person. Men i neste øyeblikk er det Lillebjørn Nilsen eller Miles Davis.

Who cares?

Og uansett er rett svar Teenage Fanclub!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s