Søte piker som driver med musikk

De fleste mediene i Norge rapporterer at Suzanne Sundfør ikke har lyst til å være nominert til Spellemanspris, så lenge de bedriver kjønnsdiskriminering, og deler ut egne priser til piker og til menn.

Dette er jo noe vi alle kan være enige om at er en idiotisk holdning. Spellemansprisen deles ut i en liten skog av kategorier, der kun en – årets kvinnelige- og mannlige artist er segregert på kjønn.

Det er flere grunner til at det er apartheid regime i denne kategorien, her et par av dem:

  1. Spellemansprisen, i likhet med alle andre kudoscast’er, handler om å skape blest om produktene sine – en pris = noen ekstra solgte plater. Flere kategorier = flere priser = flere solgte plater.
  2. Piker er underrepresenterte på salgslistene innen musikk, når disse søte småpikene får sin egen kategori, så får selges det flere pikeplater. Et alternativ kunne kanskje ha vært å kvotert inn en 50/50 fordeling på kjønn i en beste artist kategori, men Odd Nordstoga, Thomas Dybdahl og Thom Hell? Damene hadde ikke vunnet uansett.

Når Pearl Jam fikk VMA for videoen til Jeremy i 1993, takket Eddie Vedder med følgende ord: «It’s a little piece of art. You can’t put art into a competition..?». John Keating, læreren i Dead Poets’ Society sa om poesi:«I like Byron, I give him a 42 but I can’t dance to it!»

Men uansett bør jo prisen bytte navn til Spellepersonprisen? Eller?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s