Norske helter

For første gang har vi klart å dele ut den høyeste norske utmerkelsen for tapperhet i krig, krigskorset med sverd, for hendelser etter 2. Verdenskrig. Absolutt velfortjent. Desverre brukte den politiske ledelsen for lang tid, slik at utdelingen skjer post morten.

Trond Bolle får medaljen for hendelser som skjedde for mange år siden, i et land langt borte, i en krig flere i regjeringen ikke liker.

Det er en klisjé i amerikanske filmer at noen blir helter og noen blir skurker, fordi ting skjedde på feil side av en linje på et kart. Dessverre ser vi den samme holdningen i spesielt et regjeringsparti med forkortelse på to bokstaver. Når vi ber norske soldater yte tjeneste på vegne av oss alle, bør vi klare å se når innsatsen er ekstraordinær.

Vi nordmenn ser ut til å ha et mønster der vi ikke verdsetter innsatsen noen få gjør for flertallet. Kanskje det er en del av den sosialdemokratiske kjernen dypt inne i oss, men gruppene med mennesker som ikke får den hederen og behandlingen de fortjener er blitt mye lenger enn det er behagelig å tenke på.

Dette er ikke en situasjon som er ny. Det gikk skammelig mange år før krigsseilerne fikk sin fortjente heder. Det finnes alt for mange tidligere FN soldater med problemer som ikke får den hjelpen de trenger og fortjener. Pionerdykkerne i Nordsjøen sliter også med mange skader og for lite hjelp.

Flere av våre allierte har faste dager i året der de som nasjoner viser at de setter pris på alle de som har risikert liv og helse for vår felles frihet og sikkerhet. I Norge mangler vi en slik dag. Vi går i tog 8. mars, 1. mai og 17. mai. Arbeiderne har sin egen dag. De 4 rødstrømpefeminaziene vi har igjen i Norge har sitt eget politisk korrekte tog. Vi mangler en «Takk for innsatsen!» dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s