Edwin Van Der Sar

Store Edwin har bestemt seg for at denne sesongen blir hans siste for Manchester United. Det betyr at det bare er noen måneder igjen av en fantastisk keeper karriere.

Flere aviser og nettsteder spekulerer hvem som kommer til å bli hans erstatter. Blant de mest åpenbare kandidatene er hans tre keeperkolleger som allerede er i stallen til Manchester United: Tomas Kuszczak, Anders Lindegaard og Ben Amos.

Tomas har vært andrekeeper i United i mange år nå, og jeg har aldri følt at han har tatt sjansene han har fått til å bevise at han er klar til å ta over.

Anders Lindegaard er ny i United, og jeg følger ikke norsk toppserie godt nok til å kunne bedømme hvor god han kan være, men han ble nok ikke kjøpt inn til United bare fordi pengene sitter løst. Han har den rette alderen til å kanskje få en lang og fantastisk karriere i United.

Ben Amos er 20 år gammel og utleid til Oldham. Oddsene for at han skal bli førstekeeper i Manchester United neste sesong er nok små.

Flere toppkeepere i Spania og Italia er også nevnt som potensielle mål.

Kravene til enhver keeper er at i tillegg til talent og fysikk, så trenger man en mental styrke til å kunne glemme tabber og skader slik at man gang på gang er villig til å kaste seg inn i 100 kilo med midtstoppere.

Edwin brukte lang tid på å komme til Manchester United. Han hadde vært toppkeeper i 15 år i Ajax, Juventus og Fulham før han nådde Drømmenes Teater. Etter oppturer for Ajax ble perioden i Juventus en liten nedtur, og Fulham redningen. Denne rutinen har nok vært ekstremt viktig.

I tiden etter The Great Dane, Peter Schmeichel har flere keepere prøvd å stå mellom stengene på Old Trafford, og flere gode keepere har blitt funnet for lette. Ben Foster hadde et par kjempesesonger før han kom til United, og nå ser det ut til at selvtilliten hans har fått en alvorlig knekk. Tim Howard er også en veldig talentfull goalie som jeg tror fikk problemer med presset og kravene i Manchester United, men som nå er på vei til legendestatus i en litt mindre klubb med mindre oppstyr.

Jeg har ikke fasitsvaret på hvem den neste keeperen til United kan være, men jeg frykter det kan gå 3-4 sesonger og 2-3 keepere før vi finner det neste sikre førstevalget.

I mai er det uansett slutt for en lang og fantastisk karriere. Wikipedia lister følgende imponerende liste over viktige trofeer:

4 Nederlanske toppseriegull

3 Engelske toppseriegull (sålangt)

2 Champions Leagueseire

1 UEFA Cup seier

+ Engelske og Nederlandske cupseire, 130 landskamper og 776 klubbkamper på toppnivå.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s