Pirater

Det siste kreative forslaget i kampen mot piratene utenfor afrikas horn er som de fleste har fått med seg i praksis dødsdommer mot piratene.

Som om det er livsglede som får desperate, unge menn til å dra langt til havs i baljene sine.

Somaliske pirater må bekjempes på flere fronter:
– På kort sikt utgjør de en trussel mot verdenshandelen som må stoppes, og det kan bare gjøres med makt. Det betyr at det internasjonale samfunnet må sette inn skikkelige ressurser i luften og til havs. Med bevæpnede vakter på alle skip lærer piratene kjapt at det ikke nytter å kapre skip.

Effektiv overvåkning av havområdene, og endringer av internasjonale lover slik at marine styrker kan slå til mot moderskipene til piratene, og gi dem effektive straffer, og beslaglegge skipene.

Samtidig må det selvsagt gjøres noe i Somalia, slik at forholdene i landet blir slik at piratvirksomhet blir unødvendig. Samfunnsbygging er ikke enkelt. Spesielt ikke når det er store penger fra stormakter som ikke bryr seg om menneskeverd når det er penger å tjene. Desverre blir FN aldri en effektiv organisasjon så lenge Kina kan tjene penger på kaos.

Den vanlige gjengen som kun måler en persons samfunnsverdi i skatteprosent, kritiserer som vanlig rederinæringen fordi de krever beskyttelse, men liksom ikke vil betale for det. Men det er vel ikke en bombe at jeg ikke deler det synspunktet? Uten de skipene som seiler ved Afrikas horn, hadde hele verden ganske enkelt stoppe opp.

Det er urealistisk å tro at vi kan bli helt kvitt sjørøvere. Like urealistisk som å tro at man kan bli kvitt prostitusjon. Eller narkotika.

Men vi mennesker liker Å sloss med vinnmøller, gjør vi ikke?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s