Atomkraft i Japan

Det kommer en mengde med kritiske røster mot atomkraftverkene som akkurat nå enten allerede har pådratt seg Kinasyndromet, eller bare er i en litt over middels krise – litt etter om mediet/regjeringen du hører på er kjøpt og betalt av GE eller ikke.

Enkelte påstår at det ikke er veldig smart å legge atomkraftverk i Japan. Landet som enten er midt i et jordskjelv, eller går å venter på neste. Landet som også har følt på kroppen de virkelig negative følgene med atomenergi. (Selv om flere mennesker ble drept i på en natt i det kraftigste brannbombeangrepet mot Tokyo, enn atomangrepene)

Krisen, reaksjonene og rådløsheten skal vise at atomkraft er farlig, og noe vi må klare oss uten.

Dersom jeg hadde eid andeler i Trollfeltet, hadde jeg nok vært veldig enig.

Men jeg er helt sikker på at det Japan vi kjenner i dag, verdens 3. økonomi, et av verdens beste land å bo i, ikke hadde vært sånn uten et stort forbruk av energi. Dette energiforbruket er helt nødvendig for den levestandarden vi nyter i verden i dag. Dette energiforbruket klarer vi enklest å dekke med atomkraft. Vi mennesker er veldig flinke til å overkomme vanskeligheter og kriser, og vi er veldig, veldig flinke til å lære av våre feil.

Neste gang Japan rammes av jordskjelv og tsunami, kan jeg garantere at japanske atomkraftverk vil takle situasjonen mye bedre. Selvfølgelig er det ufattelig trist at mennesker dør eller blir skadet i opprydningen, og naturen tar skade av et eventuelt radioaktivt utslipp. Men vi slutter ikke å fly når det skjer flyulykker. Vi stoler på at flyselskaper og fly fabrikkene går gjennom saksforløpet, og sørger for at den samme feilen ikke gjøres om igjen. På den måten utvikler vi en sikrere flybransje, og på den måten utvikler vi en bedre menneskehet og en bedre verden.

La meg avslutte med å anbefale et par linker:

http://www.gimedhjertet.no/epages/RodeKors.sf/no_NO/?ViewAction=ViewBBS_DonateForm

http://www.reddbarna.no/

Det finnes haugevis med andre måter å hjelpe på. Bruk din favoritt!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s