Kristendom > Islam, bevist av pastor Terry Jones

La meg starte med å si at det er ufattelig trist at oberstløyntant Siri Skåre (med flere) mistet livet når mobben angrep FN i Afghanistan.

Deretter er det nødvendig å følge opp med at pastor Terry Jones antakeligvis er en av årets største dustehoder.

Men dette er atter et bevis på at kristendommen akkurat nå er en mye mer tolerant og sivilisert religion enn islam. Dette har ikke alltid vært sant, og det er ikke sikkert det er sant om et par hundre år, men akkurat nå er kristendommen ledende.

Det er flere grunner til dette, jeg vil si mest av alt den sekulære innflytelsen fra en europeisk, humanistisk tradisjon.

Bevisene for påstanden min er også flere: Det er ikke slik at det ikke finnes kristne samfunn i konflikt. Man fikk i helgen en tragisk påminnelse om at det fremdeles ikke er helt fredelig mellom katolikker og protestanter i Nord-Irland. Men kan selv ikke de mest ekstreme apostlene til pastor Terry Jones hadde funnet på å begå massemord dersom noen i Iran, Afghanistan eller Indonesia hadde trykket et slemt bilde av Jesus, eller brent en bibel. Talibanstyret i Afghanistan var også så lite tolerante mot andre religioner at de valgte å sprenge to massive, flere hundreår gamle Buddha statuer i Afghanistan. Ingen muslimer i noe land i verden ble drept eller skadet som en følge av dette.

Det finnes knapt et land i verden der det er forbundet med sikkerhet å velge å konvertere bort fra islam til en annen religion. Det finnes vel ikke et eneste land i verden der det er farlig å konvertere fra kristendom.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s