Liv Signe Navarsete og Wayne Rooney sitting in a boat…

Både våre politikere og våre fotballspillere blir ofte kritisert for å ha for stor distanse. De er for kalde og følelsesløse, og de går etter pengene.

I det siste har vi sett to tilfeller, der en person av hver rase, har hatt utbrudd som i ettertid har blitt kritisert. Følelsene har tatt overhånd og vi har fått sett litt av det som skjer under huden.

Liv Signe Navarsete har kjempet i oppoverbakke for å beholde en mengde sykehus på små plasser der det knapt bor folk. Og hun har gått på en smell. Med flertallet både i regjeringen og på stortinget mot seg, har hun måttet kompromisse. Valgene hennes har røft sett være å fortsette i regjering der hun har en viss påvirkning eller sitte på utsiden å se inn når andre styrer. Det har nok tatt på, og en av aktivistene, som egentlig er på hennes side, fikk følgende skyllebøtte:

Du vet ikke hva du snakker om. Du vet ikke hva du snakker om. Det er jeg som har sittet og forhandlet. Det er jeg som har sittet og forhandlet i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser. Jeg har stått på hver eneste barrikade i denne saken. Jeg aksepterer ikke at du står her og sier at Senterpartiet… Jeg har brukt dager og netter på denne saken her. Og så skal jeg stå her og få kjeft…

Wayne Rooney har gjort seg skyldig i stort sett samme grove, kriminelle handling. Etter å ha scoret hattrick mot Manchester Uniteds gamle verkebyll, West Ham, og kanskje reddet sesongen for United. Etter å ha spilt hele kampen med en strøm av motbydelige uttalelser fra tribunene mot seg. Uttalelser om fritidssyslene, kona og klubben, avgorde han kampen til sitt lags fordel. Og han fikk et kamera stukket opp i ansiktet. Reaksjonen var de famøse ordene: «WHAT? FUCKING WHAT?»

Både politiker og fotballspiller burde helt sikkert ha holdt seg kalde i situasjonene. Men begge to viste et engasjement vi egentlig burde beundre og hylle.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s