Helter og politikerne som ønsker stjele gloriene deres

Kongen ble nektet å være til stede når Kirgskorset med sverd for første gang ble delt ut på grunn av handlinger etter andre verdenskrig i dag. Statsministeren ville ikke dele rampelyset med Hans Majestet.

Orlogskaptein Trond André Bolle, oberst Eirik Johan Kristoffersen og kaptein Jørg Lian fikk alle den høyt hengende medaljen i dag av forsvarssjefen på vegne av Kongen.

De tre var alle deltagere i kriger de har blitt sendt ut i av våre folkevalgte, og sånn sett kan det virke naturlig at det er politikere til stede når medaljene deles ut.

Men når Kongen er til stede blir det automatisk en mer høytidelig hendelse. Han er i tillegg til å være det norske statsoverhodet også øverstkommanderende for det norske forsvaret. Rollen til kongehuset i Norge er helt upolitisk og kun seremoniell. Statsministeren sliter i motbakke og skal snart gjennom en valgkamp.

Jens Stoltenberg ønsket åpenbart å speile seg i glansen av våre krigshelter, en glans han kun ønsket å dele med sine regjeringskolleger.

Jeg mener at ved disse anledningene er naturlig at Kongen er representanten for hele det norske folk, uten politiske motiver som er naturlig utdeler av medaljene, mens alle politikere bare bør holde seg i bakgrunnen.

Reklamer

2 tanker om “Helter og politikerne som ønsker stjele gloriene deres

  1. Enig i at Stoltenberg opptrådte idiotisk, men ser ikke hvordan kongen kan kalles upolitisk. Han lønnes jo av folket og det forventes derfor at han stiller opp på en del arrangementer som har med militæret å gjøre, og krig er i aller høyeste grad politikk. Hadde kongen vært upolitisk hadde han sagt fra seg den høyst virtuelle jobben sin.

    • Kongen er upolitisk fordi han er et symbol for hele det norske folket. Han er ikke valgt, og han trenger ikke å bry seg med valgkamper.

      Det er akkurat dette som er styrken til monarkiet i forhold til en valgt president.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s