Manchester United, 2010-2011 sesongen

Flere, kanskje spesielt The Times sin fotballpodcast, The Game, mener at årets Manchester United lag er et av de dårligste lagene Sir Alex Ferguson har trent. De mener det er Sir Alex’ største prestasjon som manager at ligagull nummer 19 ser ut til å hentes hjem til Old Trafford i år.

Men er egentlig laget så dårlig da?

Keeperen, Edwin Van Der Sar, er 40 år gammel. Men han har ikke akkurat spilt dårlig i år. Og det er en bemerkelsesverdig karriere som går mot slutten nå.

Forsvaret består av to av de beste midtstopperne i verden. (Som desverre har en tendens til å bli skadet litt for ofte.) Backet opp av Chris Smalling, som har vist seg som en kommende stjerne, og Johnny Evans, som i år har hatt en liten nedtur, men som også har et stort potensiale. Patrice Evra mener jeg er verdens beste venstreback, og troppen inneholder også et par unge, fremadstormende brasilianske brødre, Fabio og Rafael. De andre reservene i forsvaret, som Wes Brown og John O’Shea er ikke verdensstjerner, men de er i stand til å gjøre en god jobb når de må. Og de har i en årrekke vært medlemmer av stallen. De kjenner systemet, klubben og kulturen.

Midtbanen til Manchester United inneholder også mye kvalitet. Nani og Antonio Valencia er vinger i verdensklasse. Ryan Giggs har ødelagt motstandere i 20 år, Michael Carrick er en av verdens mest undervurderte sentrale midtbanespillere, og Darren Fletcher har spilt seg til en posisjon som en man virkelig kan stole på. Ji Sung Park, med kallenavnet «3-lungs», springer, springer og springer. Selv Anderson klarer å score mål! I Champions League semifinalen!

Helt i front finner vi Dimitar Berbatov, Chicharito og Wayne Rooney. Tre angripere som er helt forskjellige og gir tre forskjellige måter å angripe et lag på. På benken finner vi ofte Michael Owen, som har vært  mye skadet i år, men som har rutine, og scoret et mål mot Manchester City som gjør at han for evig og alltid har høy stjerne på Old Trafford.

Det finnes endel rusk i stallen som åpenbart ikke holder Manchester United kvalitet. Det er også tydelig at prestasjonene i år har variert alt for mye. Bare de siste ukene har vi sett fantastisk spill mot Schalke 04 og Chelski, og utrolig dårlig spill mot Arsenal.

Men laget er langt i fra dårlig! Noe som posisjonen i både Premier- og Champions League vitner om!

We’re champions and we’re in the Champions League final, it’s a rubbish team! (Ryan Giggs)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s