Forusifiseringen av Stavanger

Det virker for meg som om politikerne i Sandnes, Sola og Randaberg har innsett at en storkommune ikke er mulig å stoppe. Siden det vil bety nederlag for lokalpatrioter fra de tre småstedene, har de bestemt seg for å bekjempe Stavanger sammen.

Virkemidlene for å drepe storbyen i regionen, er det jeg vil kalle forusifiseringen. Alle sentrale ting skal flyttes til Forus. På den måten prøver man effektivt å drepe Stavanger sentrum. Dessverre er de aller fleste ledende lokalpolitikerne i byen vår  fra andre steder. Det betyr at de ikke helt forstår lokalpatriotismen i, og historien til, regionen.

Det betyr også at det er greit å bygge store kjøpesentre, med gratisparkering, i grenseområdet mellom Stavanger, Sola og Sandnes. Samtidig gjør man det vanskeligst mulig å drive butikk i Stavanger sentrum. Med nyttige idioter i ledelsen for flertallspartiene i Stavanger, som synes det er helt greit å stenge parkeringsplasser og gater i byen.

Det er allerede mye enklere og behagelig å kunne bevege seg under tak gjennom hele Kvadrat, eller kjøre til Ikea og Toys-r-us, enn det er å gå i de åpne gatene i Stavanger. Det er ikke nødvendig å gjøre det vanskeligere. Noen av oss ønsker faktisk å handle i butikker som ikke er del av europeiske kjeder. Ikke alle vil ha mat fra Coop og klær fra H&M.

Heldigvis ser det ut til at butikkeierne i Stavanger endelig blir hørt litt på.

Jeg vurderer veldig sterkt å kun vurdere hvor 1. kandidaten er vokst opp når jeg skal stemme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s