Nikon 1

I natt lanserte Nikon endelig sitt nye EVIL system. De to kameraene Nikon V1 og Nikon J1 sammen med en liten samling objektiver, er Nikons satsing i konkurransen med Sony NEX, Panalympics Micro 4/3, Pentax Q og så videre.

Nikon satser dessverre ikke på bildekvalitet først. De satser på størrelse og autofokushastighet. Og en knøttliten (relativt) sensor, med det betyr når det gjelder støy og bokeh.

Det er enkelt å se at de to kameraene ikke er rettet mot entusiaster: J1 er tilgjengelig i en hel stor flokk med farger. V1 er tilgjengelig i litt færre farger, og har innebygd elektronisk søker.

Når man lanserer et nytt kamerasystem, er man dømt til å leve med store hull i porteføljen en stund. Kameraer som disse i 1-serien blir lansert med noen linser, som dekker noen behov, men de som ønsker seg virkelig kjapp kvalitetsopptikk på mente en stund. Ihvertfall til f-fatning overgangen blir tilgjengelig.

Nikon sin f-fatning har vært tilgjengelig siden 1959, og her har man et enormt utvalg av linser i forskjellige kvalitet- og prisklasser fra flere leverandører. Dette kunne ha vært tilgjengelig fra dag 1.

Den fattige trøsten min blir at de av oss som kunne tenke oss et Leica M-kamera til Nikon D-pris, kanskje får ønsket vårt oppfylt hvis/når Nikon lanserer 2. eller 3. generasjon.

Slik kameraene er i dag frister de meg ikke i det hele tatt. Eller. Jo. Jeg har lyst på, men til halve prisen av det som blir antydet foreløpig.

Jeg håper flere enn meg bombarderer Nikons produktspesialist med kritiske spørsmål på nettmøtet hos akam.no på fredag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s